A design a HUNGEXPO-ra költözik

2018. október 10., szerda

Idén új kiállítással bővül a Hungexpo programja. Október 12–14. között rendezik az OTTHONDesign Ősz kiállítást és vásárt a Budapesti Vásárközpontban. A lakásbelső kialakításával és a design-nal foglalkozó standok mellett számos szakmai program is várja a látogatókat.

Az építőipar fejlődése, a növekvő lakásépítési és átalakítási kedv kedvezően hat a hazai lakberendezési piacra is. Ez, valamint az a tény, hogy a tavaszi CONSTRUMA kiállításnak immár hét éve sikeres eleme az OTTHONDesign, adta az ötletet a Hungexpo vezetőinek, hogy az őszi szezonban önálló kiállítást szenteljenek a témának. Az OTTHONDesign Ősz az eredeti koncepciót továbbfejlesztve, új megoldásokkal, partnerekkel és programokkal kiegészítve lesz látható a G pavilonban. A bruttó 9.500 négyzetméteres területen 97 kiállító vonultatja fel a lakásbelső kialakításához termékeket, szolgáltatásokat. A kiállításon két külföldi kollektív stand is lesz: román és egyiptomi cégek is részt vesznek az OTTHONDesign Ősz Otthonteremtési kiállítás és vásáron.

A kiállítás stratégiai partnere az idén 15 éves Design Hét Budapest. Az együttműködésnek köszönhetően a látogatók ízelítőt kaphatnak a folyamatosan bővülő hazai kreatív ipar jelenéből. Ennek egyik eredménye a Pure Design projekt, amely olyan fiatal hazai bútortervezők számára kínál önálló bemutatkozási lehetőséget, akik már eljutottak brand építésük azon szakaszába, hogy termékeikkel készek az önálló megmérettetésre, piacra lépésre, vagy a korábbinál szélesebb közönség számára termékeik értékesítésére. Ugyancsak a Hungexpo és a Design Hét együttműködésének gyümölcse a Hova tovább? felsőoktatási börze, melyen 24 kreatívipari oktatási intézmény vesz részt és mutatja be az általuk kínált képzési lehetőségeket. Az eseményhez kapcsolódva szervez kerekasztal beszélgetést a nyitónapra kiállítás másik szakmai partnere, a Bútorszövetség. A kerekasztal résztvevői neves szakemberek, oktatási intézmények képviselői, akik többek között arról beszélgetnek, meddig és mit érdemes tanulni, mit jelent a „long-life learning”.

A nagyközönség számára is színes program lesz a Wood Like elnevezésű családi workshop, ahol szakértő fiatalok segítségével bárki elkészítheti saját bútorát, amit aztán akár haza is vihet.

A csaknem száz kiállító megjelenése mellett a rendezvény egyik központi eleme az Innováció – Otthon stand (A Style&Home Kft. szervezésében), amely a technika fejlődésével párhuzamosan mutatja be az otthonok változását. A 100 négyzetméteres kiállító helyen mini enteriőrökkel, lakberendezési tanácsadással és előadásokkal várják a látogatókat. A minienteriőrök bemutatják az új generációs, személyre szabott tervezésű otthont, az egészséges, energia hatékony és „okos” otthonok, sőt még a pihentető otthon fogalma is megjelenik a standon. Olyan különlegességeket is bemutatnak, mint például a vizet porlasztó kandalló, amely valósághű látványt ad, miközben égés helyett a víz párolog benne.

A kiállítással egy időben több másik eseménynek is házigazdája lesz a Hungexpo Budapesti Vásárközpont. Ezek egyike a LAKÁS 2018 ingatlankiállítás és vásár, amely ismét egy tető alá hozza a lakásközvetítő hálózatokat, a bankokat, a lakástakarék-pénztárakat és a biztosítókat. Október 14-én rendezik ugyanitt a pesti BABA EXPO-t, ahol a baba-mama, gyermek témakörben érdekelt cégek, szolgáltatók, importőrök, termékforgalmazók mellett lehetőséget adnak a kismamáknak is a használt ruha-, játék-, babaholmi adás-vételére.
Október 11-13. között debütál a Hungexpo másik új kiállítása a HUNGAROMED Egészségügyi és orvostechnológiai kiállítás, mely 13-án Családi egészségnappal várja a nagyközönséget. Az Otthon Desing Ősz kiállításra megváltott belépőjeggyel ezek a rendezvények is megtekinthetők.
A területen zajlik még a DENTAL WORD HUNGARY Nemzetközi fogászati konferencia és kiállítás is.

OTTHONDesign Ősz nyitva tartás:
október 12-14., naponta 10-18 óráig (vasárnap 17 óráig)
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, Albertirsai út 10./ G pavilon
Bejárat: III. kapu
Parkolás: az Albertirsai úton térítésmentesen

Bővebb információ, jegyvásárlás: www.osz.otthon-design.hu

 
 

Kapcsolódó híreink

Sikerrel zárt a CONSTRUMA kiállítási csokor

Sikerrel zárt a CONSTRUMA kiállítási csokor

A CONSTRUMA otthonteremtési csokor több mint 44.000 bruttó négyzetméteren, 14 ország közel 600 kiállítójával több mint 46.000 szakmai és... tovább olvasom »

Növekedés és óvatos optimizmus- sikerrel zárt a CONSTRUMA kiállítási csokor

Növekedés és óvatos optimizmus- sikerrel zárt a CONSTRUMA kiállítási csokor

Csaknem 50 ezren látogattak ki a 38. CONSTRUMA otthonteremtési kiállításra. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 20 ország 600 kiállítója... tovább olvasom »

Budapest – Gasztrofőváros 2018

Budapest – Gasztrofőváros 2018

Az eddigi legsikeresebb Sirha Budapest kiállítást rendezte a HUNGEXPO a Budapesti Vásárközpontban. Az idén harmadik alkalommal megrendezett... tovább olvasom »